"gazdasági társaságok"

03.01

2016

Időt nyertek a Kft.-k a tőkeemelésre

Elfogadta az országgyűlés az új Ptk. hatályba lépéséről és átmeneti rendelkezéseiről szóló törvénynek azt a módosítását, amelynek értelmében a Kft.-k 2017. március 15-ig hozhatják meg a tőkeemelésről szóló döntésüket, addig pedig működhetnek a régi Gt. hatálya alatt.

Tovább

01.22

2015

Törzstőke-emelési kötelezettség és megoldások

Gondolkozott már azon, hogy az Ön Kft.-je hogyan fog eleget tenni az új Ptk. által előírt 3.000.000,- forintos törzstőke követelménynek? Önnél is folyamatban van már a 2014. üzleti év zárása? Bejegyzésünkben ahhoz kívánunk segítséget nyújtani, hogy a 2014. üzleti év adózott eredménye hogyan állítható a törzstőke-emelés szolgálatába, anélkül, hogy a társaságok tagjainak mélyen a zsebükbe kelljen nyúlnia a források előteremtésére.

Tovább

10.03

2014

Ügyvezető felelőssége harmadik személyekkel szemben

Az elmúlt időszak jogszabályváltozásainak egyik kiemelkedően fontos és jelentős közfigyelemmel kísért témája a vezető tisztségviselők felelőssége. Legelső hírlevelünkben (2014. augusztus) bemutattuk az ügyvezető társasággal szembeni felelősségének új szabályait. A jelen írásban az ügyvezető kívülálló harmadik személyekkel szembeni felelősségének néhány fontos szabályáról olvashat. A téma szakmai körökben és a gazdaság szereplői között is heves vitákat vált ki, és igen eltérő értelmezések hangzanak el, illetve jelennek meg. E vitákat végső soron egy esetleges jogszabályváltozás vagy a kialakuló bírói gyakorlat fogja majd eldönteni.

Tovább

08.01

2014

Az Ügyvezető felelősségének korlátozása

Az ügyvezetők társasággal szemben fennálló felelősségének az új Ptk. által módosított szabályozása sokat vitatott téma. Kétségtelen, hogy ezáltal megnőtt az ügyvezető felelőssége, azonban bővült a felelősség korlátozásának lehetősége is. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a felelősség korlátozásának egyes lehetőségeit.

Tovább

02.05

2014

Management buy-out

Irodánk sikeresen képviselte a világ legnagyobb készpénz- és értéklogisztikai cége magyarországi leányvállalatának menedzsmentjét a magyarországi leányvállalat felvásárlásában.

Tovább