Módosult a Munka törvénykönyve

2016.07.01. napjától megváltoznak a Munka törvénykönyvének a napi pihenőidőre vonatkozó szabályai. A módosulás az „egyenértékű kompenzáló pihenőidő” elvén alapul, és a célja, hogy a pihenőidőnek közvetlenül kell követnie azt a munkaidőt, amelynek kompenzációjára szolgál, hogy elkerülhető legyen a munkavállaló fáradtságának vagy kimerültségének a munkaidő folyamatos halmozódása miatti előfordulása.

A készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállaló részére eddig legalább nyolc óra napi pihenőidőt kellett biztosítani. Az új szabályozás alapján a készenléti jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalót is legalább tizenegy óra egybefüggő pihenőidő illeti meg a munka befejezése és a következő munkanapi munkakezdés között, kivéve, ha a munkavállaló munkát nem végzett, mely esetben pihenőidőt beosztani továbbra sem szükséges.

A napi pihenőidő időtartama továbbra is legalább nyolc óra az osztott munkaidőben, a megszakítás nélküli, a több műszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállaló esetében.

Változás történt a nyári időszámítás kezdetének időpontjára eső napi pihenőidő vonatkozásában is. Ennek időtartama hét óráról legalább tíz órára módosult, kivéve az osztott munkaidőben, megszakítás nélküli, több műszakos vagy idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalókat, akikre továbbra is a legalább hét órás időtartam vonatkozik.

Amennyiben a munkáltató a munkavállalónak tizenegy óránál kevesebb egybefüggő pihenőidőt biztosított, e rövidebb napi pihenőidőt követő, a beosztás szerinti munkavégzését követő napi pihenőidejének és a rövidebb pihenőidőnek együttesen legalább huszonkét órát el kell érnie, a tizenegy óránál rövidebb pihenőidő kompenzálásaként.

Az új rendelkezéseket a hatálybalépésüket követően kezdődött munkaidőkeret vagy közölt munkaidő-beosztás tekintetében kell alkalmazni.

Vissza

munkajog napi pihenőidő